Na de ‘winterslaap’ komt boerderij Hof van Rhee van Herenboeren Assen weer helemaal tot leven. Op de akkers wordt volop geplant, de net gearriveerde biggen verdringen zich rond de voedertrog en de brandrode runderen verheugen zich op de lente. Tijd voor nieuwe rondleidingen en een interessante bijeenkomst!

Op zaterdag 30 maart kunt u dit allemaal bewonderen tijdens meerdere rondleidingen op Hof van Rhee. De boeren en vele leden van de coöperatie zijn dan aan het werk op het land. Na afloop van de wandelingen wordt nagepraat onder het genot van een kopje koffie en kunt u vragen stellen aan de boer.

Fotopresentatie en paneldiscussie

Op 30 maart om 12.30 is er ook een speciale fotopresentatie en paneldiscussie met als thema “Werken aan duurzame landbouw: wat is uw rol?”. Jojanneke Vanderveen, senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Landbouw, gaat in gesprek met vertegenwoordigers van het Drents Agrarisch Jongerencontact, gemeente, boeren en een bestuurslid van Herenboeren Assen. Aan de hand van door de deelnemers geselecteerde foto’s over duurzame landbouw wordt het thema vanuit verschillende invalshoeken behandeld. Na deze inspirerende bijeenkomst is er een korte rondwandeling over de boerderij.

Kortom, het seizoen is weer volop begonnen! U bent op 30 maart van harte welkom. De eerste rondleiding start om 10.00, vertrek vanaf de carpool bij de afslag Assen-Noord. De inspiratiebijeenkomst over Duurzame Landbouw begint om 12.30 uur.

Aanmelden via assen@herenboeren.nl; voor meer informatie kunt u bellen met 06 – 21845804.

Locatie

Locatie
Herenboerderij Assen Hof van Rhee
Dr. Johan Picardtweg 4
9486 TG Rhee
Drenthe

Contact

Herenboeren Assen Hof van Rhee

assen@herenboeren.nl

06-21 84 58 04‬

assen.herenboeren.nl

Dr. Johan Picardtweg 4
9486 TG Rhee
Drenthe

Details

Naam event
Rondleiding, fotopresentatie en paneldiscussie op Herenboerderij Hof van Rhee Assen!
Datum
za 30 maart 2024 10:00 – 15:00
Locatie
Herenboerderij Assen Hof van Rhee
Dr. Johan Picardtweg 4
9486 TG Rhee
Drenthe
Thema
De toekomst van ons voedsel, Jong ondernemerschap, De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen, Professionals, Studenten
Toegang
Aanmelden kan via assen.herenboeren.nl

Aan agenda toevoegen

Herenboeren

Herenboeren is een snelgroeiende landelijke burgerbeweging die aantoont dat onze dagelijkse voedselproductie anders, beter en bovenal duurzamer kan. Als coöperatieleden van natuurgedreven Herenboerderijen nemen burgers de regie over hun voedselproductie. Sinds 2016 zijn er 18 Herenboerderijen opgericht, die samen 8000 monden voeden. Daarnaast zijn er meer dan 35 initiatiefgroepen die werken aan de oprichting van hun eigen Herenboerderij.  Een Herenboerderij is een gemengde boerderij van 20 hectare, die groente, fruit, eieren en – voor wie wil – vlees levert. De coöperatie van 250 huishoudens deelt de oogst. Grond wordt langdurig gepacht. Elke Herenboerderij heeft 1-3 boeren in (part-time) loondienst als agrarisch bedrijfsleider. Coöperatieleden werken vaak mee op de boerderij of participeren in werkgroepen of het bestuur. Herenboerderijen zijn natuurinclusief, gifvrij en ambiëren volledig circulaire bedrijfsvoering. Herenboeren Nederland ondersteunt het opzetten en exploiteren van Herenboerderijen en bevordert kennis en beleid voor de landbouw- en voedseltransitie.