Op 13 oktober tijdens Dutch Food Week zijn inwoners, toeristen, collega’s en winkelpubliek welkom om boeren en andere voedselmakers te ontmoeten voor de

Boer & Burger Brunch
op de Binnenrotte in Rotterdam
organisatie: Agractie Nederland
van 11:00 – 16:00 uur de Boer & Burger Brunch.

Ontmoet en geniet gratis van de (h)eerlijke producten die onze boeren in Nederland produceren.      

Boerderijeducatie van ‘Boer in de klas’ leert de kinderen alles over de herkomst van voedsel en het boerenleven in de klas op basisscholen. Kinderen mogen met de klas in of na schooltijd komen om boeren en telers te ontmoeten, beleven en te proeven van hun oogst.  

Bezoek de kramen van
Boer in de Klas en
Boederijeducatie Nederland
en vraag naar mogelijkheden voor praktijkgerichte lessen. 

Boeren, tuinders en vissers vertellen u graag alles over het produceren van voedsel en wat daarbij komt kijken, ondertussen kunt u genieten van talloze agrarische producten zoals groente, fruit, zuivel, vlees, vis en wild. Ook voor de kinderen valt er genoeg te beleven, zoals een traptrekker parcours, een springkussen of op de foto met een van de grote trekkers.

Met het thema ‘ Voedsel produceren in een veranderende wereld’ gaan we in gesprek met verschillende bekende gezichten zoals Hilde Anne de Vries van Greenpeace, boerin Bertie Steur en minister van LNV, Piet Adema. We behandelen o.a. vragen als ‘Wat betekent klimaatverandering en CO2 reductie voor de voedselproductie?’ 

 Boer in de Klas https://boerindeklas.nu/ boerindeklas@agractie.nl  
Boerderijeducatie Nederland https://www.boerderijeducatienederland.nl/  
Videoimpressie van Boer & Burger Brunch 2021 in Utrecht: 
https://youtu.be/7NbR_0af2KM?si=XW4UYb7t3czRSj_x  

Op het podium vertelden Alien van Zijtveld en Jacoline Peek bij de Brunch in 2021 over boerderijeducatie

Op ongeveer 3:53:47 minuten deze livestream vertellen Jacoline Peek-Hamoen en Alien van Zijtveld-Paarhuis aan presentatrice Marit Van Bohemen over het belang van boerderijeducatie op de boer en Boer in de Klas waar Jacoline samen met Ankie van Houts gastlessen van Boeren landelijk coördineert op  initiatief van Agractie Nederland om #voedseleducatie in de klas te brengen uit de praktijk.

De video die speciaal voor basisscholen gemaakt is 'Van de boer' om in de lessen in de klas te laten zien waar je eten vandaan komt. 

Locatie

Locatie
Binnenrotte Rotterdam
Ds. Jan Scharpstraat 306
3011 GZ Rotterdam
Zuid-Holland

Contact

Boer in de Klas

boerindeklas@agractie.nl

06-37339285

www.boerindeklas.nu

Provincialeweg Noord 125
4286 EE Almkerk
Noord-Brabant

Details

Naam event
Boer in de Klas op de Boer & Burger brunch in Rotterdam
Datum
vr 13 oktober 2023 11:00 – 16:00
Locatie
Binnenrotte Rotterdam
Ds. Jan Scharpstraat 306
3011 GZ Rotterdam
Zuid-Holland
Thema
De toekomst van ons voedsel, Jong ondernemerschap, De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen, Professionals, Studenten
Toegang
Gratis

Aan agenda toevoegen

Boer in de Klas

Boeren hebben een verhaal Boeren produceren voedsel en brengen daarbij mens, dier en natuur samen. Dat verhaal willen ze graag vertellen aan alle basisschool kinderen in Nederland. Ze willen laten zien hoe aardappels groeien, hoe groot een kalfje is bij de geboorte en wat je kunt leren over de gezondheid van een kip, door te kijken naar het ei. De boerderij komt naar school Voor veel scholen is het niet haalbaar om een bezoek te brengen aan de boerderij. Daarom brengt ‘Boer in de Klas’ de boerderij naar school. Een groot netwerk van enthousiaste boeren en boerinnen door heel Nederland komen graag naar school. In een 1,5 uur durende gastles vertellen ze graag over hun werkzaamheden op en rond de boerderij. De kinderen mogen kijken, ruiken, proeven en voelen aan het werk en leven op de boerderij, zonder daarvoor het schoolterrein te hoeven verlaten. Onze boeren zijn o.a. werkzaam in de sectoren zoals akkerbouw, fruitteelt en veehouderij.