AgroProeftuin de Peel organiseert elk jaar een open dag op de proeflocatie aan de Middenpeelweg in Zeeland (NB). Boeren, burgers en buitenlui.. iedereen is van harte welkom voor een rondleiding langs alle landbouwexperimenten. 

Kom naar de proeflocatie en maak kennis met de boeren van AgroProeftuin de Peel. Bijzondere mensen met lef die de agrarische (voedsel)productie in de Peel met flinke stappen willen verduurzamen. De experimenten van AgroProeftuin de Peel staan volledig in het teken van een duurzamere agrarische productie, verbetering van de bodemvruchtbaarheid en waterkwaliteit, en van nieuwe en betere verdienmodellen voor de boer.

 

Ontmoet de boeren van de proeflocatie

De open dag is van 9.30 tot 16.00 uur. Er worden thematische rondleidingen georganiseerd langs de proefvelden waarbij bevlogen pioniers in kringlooplandbouw vertellen over hun proeven met nieuwe teelten. Waarom testen ze bijvoorbeeld bepaalde teeltmethoden en vooral: wat hebben ze (al) geleerd?

Het ochtendprogramma duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Agrarisch ondernemers en adviseurs die de open dag willen bezoeken, zijn welkom tussen 13.30 en 16.00 uur

Locatie

Locatie
AgroProeftuin
De Peel 5411 VD
1 Zeeland
Noord-Brabant

Details

Naam event
Open dag AgroProeftuin de Peel
Datum
vr 7 juli 2023 09:30 – 16:00
Locatie
AgroProeftuin
De Peel 5411 VD
1 Zeeland
Noord-Brabant
Thema
De toekomst van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Professionals
Toegang
gratis

Aan agenda toevoegen

AgriFood Capital

Wij zijn de makers van het voedsel van vandaag en morgen AgriFood Capital is het samenwerkingsverband van bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de regio Noordoost-Brabant. Voedselmakers die geloven dat de manier waarop we vandaag voedsel maken en eten, het verschil maakt voor morgen. Samen werken we aan de slimste en duurzaamste voedselketens van boer tot bord. Deze voedselketens zijn precies, circulair, waardevol en verbonden. Wat bieden we? Wij helpen voedselmakers om vernieuwender te zijn en meer impact te maken met: - Expertise, netwerk en (toegang tot) kapitaal. - Programma’s, projecten en netwerk-activiteiten gericht op ondernemen, innoveren, leren en samenwerken in agrifood. - Inspirerende cases en voorbeelden die laten zien dat het wérkt. Noordoost-Brabant Dat doen we vanuit Noordoost-Brabant, een regio met een rijke traditie in voedsel maken.  Met uitblinkers in agrifood, hightech en logistiek.  Een regio waar dromers, durvers en doeners van niets iets maken en daar samen de schouders onder zetten. Innovatie vinden we hier heel logisch omdat we elkaar steeds blijven uitdagen. En dat alles willen we graag delen met de rest van de wereld.