Het vlaggenschip van Dutch Cuisine. Dat zijn de horecaopleidingen van Koning Willem I College (KWIC) in Brabant. Hier worden de voedselmakers van de toekomst opgeleid, changemakers van de Nieuwe Nederlandse Keuken. Die staat voor cultuur, natuur, gezond, kwaliteit en toegevoegde waarde. Deze vijf principes zitten ingebakken in de opleidingen van het mbo-college.

Aan het roer staat interim-directeur Twan Musters. Een verschilmaker in agrifood die de opleiding van changemakers van Dutch Cuisine naar de top heeft gebracht én wil houden. Waar komt deze passie vandaan? We gingen in gesprek met deze bevlogen voedselveranderaar.

AgriFood Capital

Wij zijn de makers van het voedsel van vandaag en morgen AgriFood Capital is het samenwerkingsverband van bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de regio Noordoost-Brabant. Voedselmakers die geloven dat de manier waarop we vandaag voedsel maken en eten, het verschil maakt voor morgen. Samen werken we aan de slimste en duurzaamste voedselketens van boer tot bord. Deze voedselketens zijn precies, circulair, waardevol en verbonden. Wat bieden we? Wij helpen voedselmakers om vernieuwender te zijn en meer impact te maken met: - Expertise, netwerk en (toegang tot) kapitaal. - Programma’s, projecten en netwerk-activiteiten gericht op ondernemen, innoveren, leren en samenwerken in agrifood. - Inspirerende cases en voorbeelden die laten zien dat het wérkt. Noordoost-Brabant Dat doen we vanuit Noordoost-Brabant, een regio met een rijke traditie in voedsel maken.  Met uitblinkers in agrifood, hightech en logistiek.  Een regio waar dromers, durvers en doeners van niets iets maken en daar samen de schouders onder zetten. Innovatie vinden we hier heel logisch omdat we elkaar steeds blijven uitdagen. En dat alles willen we graag delen met de rest van de wereld.