Na 5 jaar afwezigheid kan de internationale vleessector elkaar eindelijk weer ontmoeten op het World Meat Congress 2023 in Maastricht. Het congres vindt plaats van 11 tot en met 13 oktober 2023.

Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en het International Meat Secretariat (IMS) zijn er trots op gastheer te zijn van het WMC2023 in Maastricht, Nederland. Al vele decennia is het WMC een belangrijk wereldwijd evenement voor alle belanghebbenden binnen internationale vleesketen, waar relevante uitdagingen en kansen met betrekking tot de vleesproductie worden besproken.

Het thema van het congres van dit jaar is 'Meeting Society and Consumer'. De verschillende onderdelen van het congres zullen zich richten op de verschillende uitdagingen waar de vleessector in alle delen van de wereld mee te maken heeft en op de kansen die kunnen worden benut als we begrijpen wat de maatschappij en de consumenten verwachten van hun hoogwaardige en voedzame voedsel.

We hebben inspirerende en aansprekende sprekers uitgenodigd uit de industrie, (nationale) overheden, NGO's en de academische wereld, die zeer actuele onderwerpen met betrekking tot de vleesproductie en -handel zullen behandelen.

Vlees is een belangrijk onderdeel van het voedselpatroon van burgers, maar staat ook in het middelpunt van veel maatschappelijke zorgen. Het WMC2023 congres zal alle deelnemers een unieke kans bieden om bij te dragen aan het overbruggen van verschillende standpunten en om getuige te zijn van actuele oplossingen voor deze interessante sociale en economische uitdagingen.

Meer weten? Lees dan verder op de website van het congres.

Locatie

Locatie
Maastricht Exhibition & Congress Centre (MECC)
Forum 100
6229 GV Maastricht
Limburg

Details

Naam event
World Meat Congress Maastricht 2023
Datum
wo 11 oktober 2023 19:00 – vr 13 oktober 2023 23:00
Locatie
Maastricht Exhibition & Congress Centre (MECC)
Forum 100
6229 GV Maastricht
Limburg
Thema
De toekomst van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Professionals, Studenten
Toegang
www.wmc2023maastricht.com/registration

Aan agenda toevoegen

Nederland Vleesland

Weten wat er in de vleessector gebeurt? Vlees hoort bij Nederland. Lekker en voedzaam eten is een kwestie van kiezen en 94% van de Nederlanders kiest voor vlees. De Nederlandse vleessector staat voor het meest duurzame, smaakvolle, gevarieerde en kwalitatieve aanbod van vlees en vleeswaren.

Meer van Nederland Vleesland

Meer bekijken