Vrijdag 6 oktober wordt Dutch Food Week officieel geopend. Brabant trapt dit af met een Brabantse Borrelplank in de Uilenburg in ’s-Hertogenbosch gemaakt door boeren en koks uit de moestuin van de stad.

Alles op de Brabantse Borrelplank is gemaakt met versproducten van boeren en tuinders van Brabantse bodem. Daar hebben koks uit de Bossche horeca vervolgens iets lekkers van gemaakt. Eén hapje is speciaal ontworpen door tv-kok Danny Jansen in de speciale tv-uitzending Lekker van Streek op Omroep Brabant in Dutch Food Week. Hij zal deze ook persoonlijk laten proeven aan het Brabants publiek. Zie https://www.omroepbrabant.nl/lekkervanstreek.

Brabantse Food Alliantie
Brabant is de voedselprovincie bij uitstek. Dat kan door een goede samenwerking. De hele voedselketen is in Brabant vertegenwoordigd en zoekt elkaar op. Dat is iets om trots op te zijn. En een prachtig verhaal om te vertellen. Dat doet Brabant in een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Brabant, ZLTO, AgriFood Capital, VisitBrabant, Koning Willem 1 College en Den Bosch Partners. Samen zetten ze goed eten op de kaart en laten ze proeven van het nieuwe bourgondische Brabant.  

https://www.landbouwenvoedselbrabant.nl/voedselketen/dutch+food+week/2329715.aspx?t=Meerjarige-Brabantse-foodalliantie-zet-goed-eten-op-de-kaart-in-Brabant

Locatie

Locatie
De Uilenburg
Uilenburg 1
5211 EV 's-Hertogenbosch
Noord-Brabant

Details

Naam event
Brabantse Borrelplank
Datum
vr 6 oktober 2023 17:00 – 18:00
Locatie
De Uilenburg
Uilenburg 1
5211 EV 's-Hertogenbosch
Noord-Brabant
Thema
De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten

Aan agenda toevoegen

ZLTO

ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) is een vereniging voor ondernemers in de groene ruimte in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland.