Fietsen voor m'n eten is blij met financiële bijdrage voor consumentenplatform zonder winstoogmerk en subsidies.

Sinds februari is Jacoline Peek klant bij RegioBank in Dussen en vertelde over het initiatief Fietsen voor m’n eten in Altena. Op eigen houtje en kosten heeft ze een flyer in elkaar gezet waarmee inwoners van Altena met een QR code terecht komen bij de regionale website, facebookgroep Fietsen voor m’n eten – Altena en de diverse fietsroutes met afstanden van 7 tot 80 km langs verkooppunten. Zo ontdekken inwoners regelmatig dat er ‘om de hoek’ lekkers te koop is uit de streek.
Laura Boiten van de Regio Advies Groep Dussen liet er geen gras over groeien en drukte meteen 5000 flyers.
82 Verkooppunten in Altena en consumenten kunnen alvast flyers ophalen om in hun kraam/winkel uit te delen bij Regio Advies Groep Dussen, Van der Dussenlaan 6a, 4271 AP Dussen.
Binnenkort dus te verwachten bij streekwinkels en kraampjes langs de weg om mee te nemen voor jezelf, je buren en vrienden.
De motto van Jacoline: “Leef, eet en geniet (h)eerlijk op de fiets van het platteland” en de motto ‘De buurtzame bank’ blijken een goede match te zijn.
Laura Boiten overhandigt de flyers aan Jacoline Peek bij Boerderijverkoop Lekker Gezond met Cees en Rieneke Stuij. Rieneke vertelde dat ze veel nieuwe klanten, zelfs uit Dussen, te danken hebben aan het platform Fietsen voor m’n eten.

Fietsen voor m’n eten

Fietsen voor mijn eten is een landelijk platform om verkooppunten op de kaart te zetten waar je rechtstreeks bij boer/kweker of kraampje langs de weg je zuivel, groente, vlees e.d. kunt kopen. In 20 regio’s beheren vrijwilligers een facebookgroep waar leden kunnen delen waar zij hun streekproducten kopen, recepten delen, vragen waar seizoensoogst te koop is. Aanbieders plaatsen er gratis berichten om een inkijk in hun bedrijf te geven, hoe voedsel geproduceerd wordt en wat er te koop is. Bij diverse regio’s staan er ook fietsroutes op de website waarbij je gelijk adressen en openingstijden vindt om je dagelijkse boodschappen te doen.

Fietsen voor gezondheid en tegen eenzaamheid
Het liefst zien we dat consumenten op de fiets stappen om lekker in beweging te zijn en aan hun eigen gezondheid te werken, tevens door puurder eten zonder toevoegingen.
Maar ook om een doel te hebben om in je eentje te fietsen, bijv. tegen eenzaamheid.
Onderweg kun je een praatje maken bij de streekwinkel en navragen hoe je het kan bereiden of bewaren.

Sponsors en donateurs gezocht

Voor het voortbestaan van dit platform,  beheer, organiseren van activiteiten en up-to-date houden van de website, is Fietsen voor m’n eten op zoek naar sponsors, donateurs en vrijwilligers die het een warm hart toedragen, maar ook de kracht kennen van de korte keten “van boer naar bord” en dit mee willen uitdragen.

Laura Boiten overhandigt de flyers aan Jacoline Peek bij Boerderijverkoop Lekker Gezond met Cees en Rieneke Stuij op Baan 24 in Dussen.

Op de foto van links naar rechts:
Jacoline Peek – voorfietser Fietsen voor m’n eten – Altena
Cees Stuij – Boerderijverkoop Lekker Gezond, Baan 24, Dussen
Laura Boiten – Regio Advies Groep Dussen

Contact

Fietsen voor mijn Eten - Altena

altena@fietsenvoormijneten.nl

0637339285

fietsenvoormijneten.nl/regio/altena

Provincialeweg Noord 125 125
4286 EE Almkerk
Noord-Brabant

Fietsen voor mijn Eten - Altena

Fietsen voor m’n eten is een consumentenplatform en een informatiebron om jouw dagelijkse eten bij elkaar te sprokkelen op de fiets. Sinds 2017 verzamelt Marja van der Ende met vrijwilligers en voorfietsers verkooppunten zoals boerderijwinkels en kraampjes langs de weg waar je in 20 regio's (een deel van) je boodschappen kan inkopen, zodat je weet waar je eten vandaan komt. Je steunt er ook de lokale boer mee of iemand die oogst over heeft. Je vindt er pure producten voor een eerlijke prijs. Als je op de fiets gaat, werk je ook meteen aan je beweging en gezondheid en heb je een doel om te fietsen. Kijk op de website waar je in de buurt van je woon- studeer-, werk- of vakantieplek zulke adresjes vindt en mogelijk is er ook al een facebookgroep in die regio waar foto's, verslagen, tips, recepten, weetjes gedeeld worden.  https://fietsenvoormijneten.nl/