Wereldwijd is de trek naar de stad enorm. De VN verwacht dat in 2050 driekwart van de bevolking in steden woont. Elke dag komt er een stad met de omvang van Lelystad bij en elk jaar één met de omvang van Mumbai. Het is een enorme uitdaging om deze steden leefbaar te houden en de inwoners te voeden. De vijfde editie van het stond in het teken van de voedselproducerende circulaire stad.

In het panel zat onder meer Thera Rohling, programmadirecteur van Sustainable Urban Delta. Rohling werkt momenteel met een consortium aan een masterplan voor Singapore. De vraag is welk voedselsysteem Singapore minder afhankelijk maakt van de import van voedsel én haar inwoners voldoende gezonde voeding biedt. Dit vraagt om een duurzaam en productief systeem van het allerhoogste niveau, aldus Rohling. “Maar”, zo duidt ze, “elke regio is anders. Dus voor elke regio geldt een ander voedselsysteem. Voor de ene regio is het creëren van banen bijvoorbeeld belangrijker, en voor de andere is het relevanter dat lokale boeren efficiënter gaan produceren.”

Imagro

Imagro houdt zich bezig met bedenken en effectief implementeren van oplossingen voor maatschappelijke, strategische en communicatievraagstukken. Niet door plannen te maken, maar door aan te pakken: we bouwen bruggen, creëren beweging, zien uitdagingen in onze samenleving als innovatiekansen en koppelen strategie aan creatie. Oftewel, laten zien dat (en hoe) het wél kan. In onze visie vormen bedrijven de sleutel tot het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat we bedoelen met kansen creëren en... Nieuwe perspectieven. Daar gaat het hart van onze adviseurs, creatievelingen en online experts sneller van kloppen. Net als onze opdrachtgevers en partners geloven wij dat een betere wereld binnen handbereik is. Een wereld waarin we voedsel duurzamer produceren, mensen gezondere keuzes helpen maken en een leefomgeving creëren die inspireert en verbindt. Een wereld die we beter willen achterlaten. Netto positief. Minder slecht is voor ons simpelweg niet goed genoeg. Imagro brengt deze duurzame toekomst integraal dichterbij, door nieuwe perspectieven te ontwikkelen op Agri, Horti, Food, en Leefomgeving. Daarmee voeden we de vooruitgang.