Kidskookcaféwedstrijd Helmond

Bewaar in 'mijn favorieten'

Locatie

Praktijkschool Helmond

Datum

10/10/2019

Tijd

16:00 - 19:00

Toegang

gratis

Beschrijving

Dit jaar wordt voor de vierde keer aansluiting gezocht met Dutch Food Week. Deze vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 16 oktober én staat geheel in het teken van onder andere gezonde voeding en gezondheid. In aansluiting op deze week wordt voor de vierde keer in Helmond de kidskookcaféwedstrijd georganiseerd voor leerlingen van groep 7 en 8 van de Helmondse basisscholen.  De finale van deze wedstrijd vindt plaats op donderdag 10 oktober.

Dit jaar wordt voor de vierde keer in Helmond de kidskookcaféwedstrijd georganiseerd. Een wedstrijd georganiseerd door Stichting Food Tech Brainport, Jibb+ en de Gemeente Helmond tijdens de Dutch Food Week. Een week die geheel in het teken staat van gezonde voeding en gezondheid.

Voor deze wedstrijd worden leerlingen uit groep 7 en 8 van de Helmondse basisscholen uitgedaagd om mee te doen met deze leuke en culinaire kookwedstrijd. Uit de aanmeldingen van de afgelopen jaren is gebleken dat Helmond barst van de onontdekte kooktalenten. Kinderen vinden het leuk én spannend om mee te mogen helpen in de keuken. Ook vergroot het zelf leren maken van gerechten het zelfvertrouwen van kinderen en wekt het de nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken. Ook willen zij graag proeven wanneer zij zien wat er gebeurd met ingrediënten wanneer deze bijvoorbeeld worden gekookt, gebakken en/of gebraden. Door kennis op te doen over voedsel leidt dit uiteindelijk ook tot meer willen én durven eten.

Om aan dit laatste een bijdrage te leveren verzorgt tv- en chef-kok Mounir Toub (24kitchen) wederom een workshop tijdens de oefensessie op donderdag 3 oktober. Tijdens een leuke workshop leert hij de kinderen over snijtechnieken, smaken én een nieuw gerecht! Hierna gaan de finalisten aan de slag met hun gerecht om deze te oefenen en bij te schaven voor de grote finale op donderdag 10 oktober.

Thema “Pasta, haal eruit wat erin zit”
Het thema van dit jaar is “Pasta, haal eruit wat erin zit”. Kun jij zelf pasta maken? En dan ook nog met een verse saus waarbij je alle ingrediënten helemaal gebruikt? Wij dagen jou uit om zelf pasta te maken met een eigen saus vol met verse ingrediënten.

Aanmelden

De mail met daarin jullie aanmelding kunnen jullie sturen naar k.spijkers@ggdbzo.nl. Jullie mogen jullie aanmelding zo creatief als jullie willen insturen, hierin laten we jullie vrij. Mochten jullie de aanmelding per post willen sturen, dan kan dat naar het volgende adres: GGD Brabant-Zuidoost, t.a.v. Karin Spijkers, Postbus 8684, 5605 KR Eindhoven. Na 17 september ontvangen jullie van ons bericht of jullie bij de laatste 5 duo’s horen die door mogen naar de Helmondse finale.

Meer informatie

Mochten jij of je ouders nog vragen hebben over deelname aan de Helmondse kidskookcaféwedstrijd? Neem dan contact op met Karin Spijkers van Jibb+. Zij is te bereiken via k.spijkers@ggdbzo.nl of via 088-0031 474. Meer informatie over de wedstrijd is tevens te vinden op www.foodtechbrainport.tv

 

Kaart wordt geladen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina