Culinaire fietssafari Drents Big Vief

Bewaar in 'mijn favorieten'

Locatie

Noordenveld

Datum

05/10/2019 - 16/10/2019

Tijd

11:00 - 22:00

Beschrijving

 

Drents Big Vief, helemaal Hollands!

“Wat eten we?” is het thema van Dutch Food Week dit jaar.
Dat is een onderwerp die als een rode draad door Drents Big Vief loopt. Of liever gezegd: fietst.

Drents Big Vief is een 40 kilometer lange fietssafari geïnspireerd door de zeldzame Big Five uit Afrika. Je hoeft namelijk helemaal niet naar Afrika om bijzondere dieren te zien, want ze zijn hier ook in Nederland te vinden! Drenthe heeft historisch gezien een grote en sterke agricultuur. Ook nu nog is de landbouw de grootste grondgebruiker van Drenthe. Ruim 70% van het oppervlak (152.000 ha) van Drenthe is daarvoor in gebruik. Drenthe en haar landbouwdieren gaan daarom hand in hand.

Maar wist je dat Drenthe haar ‘eigen’ unieke rassen heeft? Dit zijn de Drents Big Vief: het Drents Hoen, het Drents Heideschaap, de Bonte Bentheimer, De Groninger Blaarkop en de Nederlandse Landgeit. Deze dieren zijn zeer zeldzaam, en maken deel uit van Nederlands levend cultureel erfgoed.

De safari gaat langs 3 horeca gelegenheden: Hotel Restaurant Bitter & Zoet in Veenhuizen, Natuurplaats Noordsche Veld in Norg & De Jufferen Lunsingh in Westervelde.

Je zult tijdens de tocht de mogelijkheid hebben om de Big Vief te spotten terwijl je tegelijkertijd kennis maakt met deze mooie horeca gelegenheden die bij de Drents Big Vief ‘feeling’ passen, én werken met producten van de Big Vief. De locaties hebben duurzaamheid en lokale, seizoensgebonden producten ook hoog in het vaandel staan.

Geheel in thema van de Dutch Food Week zullen zij speciaal in deze week je extra uitleg geven over wat je precies voorgeschoteld krijgt tijdens de safari.

Kom het zelf ervaren, meemaken én vooral proeven!

Boekingen kunnen gemaakt worden via www.drentsbigvief.nl/reserveren—faq.html

Kaart wordt geladen...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de opbouw van Dutch Food Week 2020

De nieuwsbrief is er voor iedereen die betrokken wil zijn bij de totstandkoming van Dutch Food Week. Schrijf je hier in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina