Circulaire Visserij

Bewaar in 'mijn favorieten'

Locatie

ZINN

Datum

09/10/2019

Tijd

19:00 - 21:30

Beschrijving

Tijdens Dutch Food Week organiseert VisNed een bijeenkomst over het onderwerp ‘Circulaire Visserij. Dit naar aanleiding van de visie “Landbouw, Natuur en Voedsel: waardevol verbonden” die minister Schouten september 2018 heeft uitgebracht.

Sprekers op deze avond zijn beleidscoördinator Europees Visserijbeleid dhr. H. Snijders (LNV), dr. M.C.Th. Scholten (WUR) en innovatiemanager dhr. F. Veenstra (TU Delft) zijn. Graag nodigen wij u van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen.

Datum:                            Woensdag 9 oktober 2019

Tijd:                                  19.00 – 21.30 uur

Locatie:                           ZZIIN, Den Haag Centraal Station, Koningin     Julianaplein 10, 2595 AA Den Haag

Wie zijn wij?

VisNed is de spreekbuis van de Nederlandse kottervissers en behartigt de belangen van vissers uit Zuidwest Nederland, van Urk en de Kop van Noord-Holland inclusief Texel. VisNed vertegenwoordigt in aantallen en aanvoerwaarde tweederde van de Nederlandse kottervloot, en is daarmee de grootste belangenbehartiger voor de visserijsector in Nederland.

VisNed is actief op het nationale en internationale beleidsterrein, en houdt zich bezig met onder meer het Gemeenschappelijk Visserijbeleid; Duurzaamheid en Innovatie; Ruimtelijke Ordening op zee, waaronder Natura 2000, de Kaderrichtlijn Marine Strategie en Wind op Zee; en Sociale Zaken en Veiligheid. VisNed werkt nauw samen met collega-belangenbehartigers in binnen en buitenland, en onderhoudt goede relaties met alle betrokken stakeholders. Van overheden en wetenschappers tot NGO’s.

Dutch Food Week

Dutch Food Week wordt dit jaar gehouden van 5 t/m 16 oktober en is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Tijdens deze week delen verschillende partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Daarnaast zet Dutch Food Week zich in om de kwaliteit en innovaties van de Nederlandse voedselketen nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen.

VisNed stimuleert en faciliteert innovatie en verduurzaming. Een eerlijke prijs, voor eerlijke vis, van vangst tot bord. Daarbij staat voorop dat wild gevangen (Noordzee)vis een duurzame bijdrage levert aan een gezond voedingspatroon, en dat gezond voedsel de basis is voor een gezonde samenleving. Daar dragen wij als sector graag ons steentje aan bij.

Aanmelden

Wij horen graag van u of u interesse heeft de bijeenkomst ‘Circulaire Visserij: duurzaam voedsel uit de zee’ bij te wonen. Wilt u ons vóór 4 oktober 2019, via Gianne Posthumus (gposthumus@visned.nl) laten weten of u komt? Na aanmelding ontvangt u meer gedetailleerde informatie van ons.

Wij zien ernaar uit u op woensdagavond 9 oktober 2019 te mogen begroeten!

Met hartelijke groeten,

W. (Pim) Visser

Directeur overkoepelende belangenorganisatie VisNed

Website

Download

iCal | Google Calendar

Kaart wordt geladen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina