All About Food Festival: Ontbijt met de buren

Bewaar in 'mijn favorieten'

Locatie

Het Nutshuis

Datum

05/10/2019

Tijd

09:15 - 10:00

Beschrijving

De gemiddelde Nederlander gooit vijftig kilo goed voedsel per jaar weg en is daarmee een van de grootste voedselverspillers van de wereld. Hoewel iedereen het ermee eens zal zijn dat dit moet veranderen, zit het probleem natuurlijk niet alleen bij de consument. In alle schakels van grond tot en met gft-afval gaat enorm veel voedsel verloren.

In de eerste week van oktober staat het All About Food Festival in Het Nutshuis helemaal in het teken van voedselverspilling. Aan het woord komen duurzame en sociale ondernemers en Haagse pioniers die het tij succesvol proberen te keren. Op het filmscherm leven mensen een half jaar van voedselafval. In de tuin gaan kinderen op ontdekkingsreis met hun stempelkaart. Aan tafel serveren we ‘geredde gerechten’ waarvan ook jíj (blind) kunt proeven. Het All About Food Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café, Impact Kitchen, Duurzaam Den Haag, TransitieCinema en Conscious Kitchen.

Als afsluiting van het All About Food Festival is op zaterdagochtend 5 oktober een ontbijt met de buren. Bij mooi weer in onze sfeervolle Nutstuin, bij minder weer in de monumentale Bankhal. Je hoeft niet om de hoek van Het Nutshuis te wonen om je buur te voelen; iedereen die voedselverspilling wil tegengaan, het leuk vindt om bevlogen stadsgenoten te ontmoeten en openstaat voor tips om bewuster om te gaan met eten, is om 9.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur) welkom bij dit gratis ontbijt.

Impact Kitchen, Conscious Kitchen en Juni Café slaan de handen ineen en bereiden het ontbijt met voedselrestanten van de Haagse Markt, producten van leverancier Instock en andere ‘waste’ ingrediënten. De beschikbare plaatsen voor het ontbijt zijn beperkt.

Kaart wordt geladen...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina