‘Voor elk kind een gezonde schoollunch’

24 februari 2019

De missie van KinderResto is simpel: kinderen op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met gezond eten. Sinds dit jaar is er een mooi, nieuw programma aan toegevoegd: gezonde schoollunches voor elk kind in Nederland.  

KinderResto
KinderResto, onderdeel van Resto VanHarte, richt zich op de gezonde leefstijl – met name voeding – van kinderen. Jeroen Philipsen, superchef bij KinderResto: ‘Ons motto is: een gezonde leefstijl toegankelijk voor ieder kind. We zoomen nu vooral in op het lunchmoment, omdat dat een onderschoven kindje is in Nederland. We hebben een programma ontwikkeld waarin we op basisscholen – samen met kinderen uit groep acht – een gezonde lunch bereiden die we serveren aan de hele school. Na een pilotversie afgelopen jaar, wordt het lunchproject het aankomende jaar in zes of zeven steden uitgerold.’

Generatie van de toekomst
Basisschoolleerlingen zijn de consument van 2050. Hoe kijkt deze generatie nu en in de toekomst tegen ons voedsel aan?Ik ben blij verbaasd dat we een opmars maken richting gezonde voeding en dat hier heel veel mensen mee bezig zijn. Gezonde voeding wordt steeds meer een beleving en veel minder een noodzaak om in leven te blijven. Vroeger had je zoetigheid en vetten nodig voor energie in slechtere tijden. Nu kan je op elke straathoek eten en drinken krijgen, waardoor de noodzaak om energie op te slaan er niet meer is. Dit zal moeten leiden tot veel meer groente en fruit en veel minder tot basisproducten of energieverstrekkers, zoals suiker en vet. Er worden producten gemaakt die gezond zijn en door je lichaam ook als lekker worden herkend. Daarbij krijgt men steeds meer kennis van wat hun lichaam nodig heeft en hoe je dat op een relatief makkelijke manier binnenkrijgt’, aldus Jeroen.

Tijdens Dutch Agri Food Week 2018 bezoekt Superchef Jeroen elke dag een KinderResto ergens in Nederland om de vraag te stellen: “Wat eten we in 2050? Dagelijks is er van deze bezoeken een VLOG te zien op het YouTube kanaal van Superchef Jeroen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina