LekkerBoer Foodcamp brengt kinderen én ouders in beweging op de boerderij

28 augustus 2019

Na twee succesvolle pilot Foodcamps in Deventer en Zwolle, gaat LekkerBoer in 2019 dertien nieuwe Foodcamps organiseren in Overijssel en Gelderland. Kinderen en hun ouders gaan samen buiten bootcampen, oogsten en koken, op de plek waar de boer met passie teelt en het verhaal vertelt. 

Gezonde leefstijl
LekkerBoer wil graag bijdragen aan een gezonde leefstijl door kinderen en hun ouders letterlijk in beweging te brengen, en het verhaal achter ons eten te laten beleven op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Op de boerderij en tuinderij komen nagenoeg alle aspecten van een gezonde leefstijl samen. 

Onderzoek
Uit onderzoek in 2018 uitgevoerd door FoodHub in het kader van de kennisvoucher-regeling van de Provincie Overijssel, blijkt dat ouders het belangrijk vinden dat dat hun kinderen meer kennis over voedsel en de herkomst ervan krijgen. 

Anderzijds willen agrariërs graag hun verhaal vertellen. Tijdens hetzelfde onderzoek is een enquête gehouden onder boeren. Hieruit blijkt dat het ‘op een eigen manier’ kunnen vertellen en invullen van het verhaal een belangrijke aspect is in de afweging om aan initiatieven zoals de Foodcamp mee te doen.

Met het houden van de Foodcamps wil LekkerBoer niet alleen de aanwezige kinderen en ouders stimuleren in het maken van gezonde keuzes, maar ook het bewustzijn hiervan vergroten en verbindingen en lokale samenwerkingen op het gebied van gezonde leefstijl tot stand brengen.

Kinderopvang en scholen
De Foodcamps kunnen ook speciaal voor kinderopvang (buitenschoolse opvang, BSO) en scholen worden georganiseerd. Voor zowel scholen als BSO is hiervoor subsidie vanuit het landelijke programma Jong Leren Eten beschikbaar. 

Organisatie 
LekkerBoer Foodcamp is een initiatief van agrifood ondernemers Judith de Rijk uit Olst en Hanneke Stegeman uit Apeldoorn. Daarbij zoeken ze samenwerking met lokale partijen: boeren en tuinders, beweegpartijen (sportorganisaties en sportscholen), kookpartijen (restaurants en kookcoaches), kinderopvang, basisscholen, beroepsopleidingen, supermarkten, gemeentes en gezondheidsorganisaties. 

Waar en wanneer
April t/m oktober 2019. Op www.lekkerboer.nl/foodcamp is meer informatie te vinden en een actueel overzicht van de dertien foodcamps.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Agri Food Talks is voor iedereen die aan het werk is voor DAFW (Dutch Food Week). Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina