Dutch Food Week draagt bij aan een betere waardering van de hele voedselketen

17 oktober 2019

De vraag ‘Wat eten we?’ stond tijdens Dutch Food Week 2019 centraal op ruim 1000 locaties door heel Nederland. Een belangrijke vraag in een tijd waarin de voedselsector voor vernieuwing en verandering staat. Dutch Food Week brengt het publiek dichtbij de hele voedselketen, van boer tot winkelvloer, om iedereen te laten zien hoe zij werken aan de ontwikkeling, productie en distributie van ons voedsel. Voorzitter Dutch Food Week Aalt Dijkhuizen: ‘Het doel is om bij te dragen aan een betere waardering van de hele voedselketen, van boer tot winkelvloer’

Van boerenprotest naar trots op onze voedselsector
Tijdens Dutch Food Week was er door het hele land aandacht voor wat we eten, waar ons voedsel vandaan komt en wie het maakt. Dat viel precies samen met de protesten waarbij boeren de straat op gingen om meer positieve aandacht te vragen voor hun werk. Aalt Dijkhuizen, voorzitter Dutch Food Week: “Onze voedselsector staat internationaal hoog aangeschreven. Met ruim 145 events tijdens Dutch Food Week proberen we de hele keten beter te positioneren bij burger en consument en bij te dragen aan een betere waardering. Boer en tuinder zijn een onmisbare schakel in onze foodsector. Maar er is nog veel meer, de keten gaat van boer tot winkelvloer. Dutch Food Week laat de kracht van en de vernieuwing in de hele keten zien.” Zo kregen kinderen een speciale Dutch Food Week Masterclass van boeren, proefden bezoekers tal van Nederlandse producten op pluk- en oogstfeesten in het hele land en werden er voor professionals diverse kennissessies en netwerkbijeenkomsten georganiseerd. In de ruim 850 bedrijfsrestaurants van het Rijk werden gasten verrast met innovatieve gerechten, waarbij veel Hollandse seizoenproducten centraal stonden.

Dutch Food Week op Wereldvoedseldag
Dutch Food Week werd dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Landelijke bekendheid, een internationale uitstraling en een inhoudelijk sterk programma zijn de basis voor de vernieuwde Dutch Food Week. Het startevent – de opening van de Dutch Food Week Expositie – vond plaats op het terrein van het World Food Center. Het high-level professionals event ‘Circular Food Systems for Food Security’ op Wereldvoedseldag op 16 oktober – ook in Ede – lichtte de waarde van circulariteit toe. Dit slotevent werd geopend door minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hier kwamen het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen samen om succesvolle voedselsystemen te bespreken en werd het Netherlands Food Partnership, een nieuwe beweging die partijen ondersteunt en ideeën helpt te ontwikkelen, gelanceerd. Een event waar, naast Minister Schouten, ook Sean de Cleene (World Economic Forum) en Wiebe Draijer (CEO Rabobank) een bijdrage leverden.

Op www.dutchfoodweek.nl krijg je een goede indruk van de omvang en de hoogtepunten van de vijfde editie van deze week.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de opbouw van Dutch Food Week 2020

De nieuwsbrief is er voor iedereen die betrokken wil zijn bij de totstandkoming van Dutch Food Week. Schrijf je hier in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina