Bart Kuijpers (Brightlabs): ‘Ons lichaam is ons kostbaarste bezit. Laten we het ook zo behandelen.’

02 oktober 2019

In gesprek met Bart Kuijpers, oprichter van Brightlabs op Brightlands Campus Greenport Venlo

Tijdens Dutch Food Week organiseert Brightlands Campus Greenport Venlo verschillende bijeenkomsten rondom voeding, future farming en bio-circular economy. De Venlose campus trapt één dag eerder af: op vrijdag 4 oktober met de Test & Taste Edition, waar sprekers Koen Venema (Maastricht University), Tom Oostrom (Nierstichting) en Bart Kuijpers (Brightlabs) hun licht laten schijnen op de laatste ontwikkelingen. We vragen laatstgenoemde om alvast een tipje van de sluier te lichten.

In samenwerking met Maastricht University voerde Kuijpers een bloed/darmflora-onderzoek uit onder ongeveer tweehonderd mensen. Kuijpers: ‘Als bedrijf onderzoeken wij de organische stofjes en mineralen die opof indingen aanwezig zijn. Wij hebben daarom gekeken naar de vitaminen en mineralen die in het lichaam van de deelnemers zitten. Maastricht University gaat over het darmflora-onderdeel. Tijdens de kick-off presteren we de resultaten van het onderzoek!’

Aanleiding
De onderzoekers richten de aandacht op het belang van gezonde voeding. Kuijpers: ‘Het valt op dat we onze auto’s behoorlijk vertroetelen. Met onze lichamen gaan we heel anders om: we gooien er van alles in, zonder precies te weten wat de effecten zijn.’ Het resultaat? Kuijpers: ‘Bijna iedereen eet te weinig groenten en ongeveer de helft van de mensen heeft een vitamine D-tekort.’

Om het ‘onderhoud’ van ons lichaam makkelijker te maken, ontwikkelde Kuijpers een test waarmee mensen precies zien hoe het staat met de vitaminen en mineralen in hun lichaam. Klik hier voor meer info!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de opbouw van Dutch Food Week 2020

De nieuwsbrief is er voor iedereen die betrokken wil zijn bij de totstandkoming van Dutch Food Week. Schrijf je hier in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina