Wat eet blogger Pauline Weuring van foodblog ‘Uit Pauline’s Keuken’?

08 september 2019

De open vraag ‘Wat eten we?’ is een uitnodiging aan iedereen om in gesprek te gaan over ons voedsel. Een vraag waarmee wij ook Jan Dirk van der Burg, de Fotograaf des Vaderlands, op pad hebben gestuurd. Het bijzondere resultaat is de Dutch Food Week Expositie die van 5 tot en met 16 oktober te bewonderen is bij de Mauritskazerne in Ede.

Ook foodblogger Pauline Weuring van de bekende foodblog Uit Pauline’s Keuken ging voor Dutch Food Week op de foto. Wanneer het spitsuur is thuis, kookt ze graag iets makkelijks en toch verrassends: bladerdeeg met falafel.  

Bladerdeegtaart met falafel

Met een druk gezinsleven vind ik het fijn om recepten te koken die snel klaar zijn. Rond vijf uur is het spitstijd bij ons. Ik haal Merlijn van de creche, Maurits komt thuis en daarna moeten we koken, eten en in bad (Merlijn dan). Weinig tijd dus, maar geen reden om niet iets verrassends op tafel te zetten. Deze plaattaart is er zo één. Lekker, makkelijk en echt family proof.

Ingrediënten voor 2-3 personen
1 rol vers bladerdeeg

60 gr hummus

200 gr falafel

1 rode paprika

0,5 rode ui

50 gr kikkererwten

40 gr feta

40 gr rucola

2 tl za’atar

Zo maak je het 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte).

2. Rol het bladerdeeg uit. Maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. Let op, snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat de randjes opbollen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

3. Verdeel de hummus over het deeg. Strooi de za’atar over de hummus.

4. Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel deze over de taart.

5. Verdeel de falafel en de feta over de taart.

6. Bak de taart in 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.

7. Garneer de plaattaart met falafel voor het serveren met wat rucola. 

Bron: Uit Pauline’s Keuken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De nieuwsbrief Dutch Food Talks is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom Dutch Food Week. Schrijf je in!

Pers Partners

Volg ons

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over Dutch Food Week of over deze website, neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina