Dutch Food Week wil in elke provincie boer-burger relatie versterken.

Versterking van de band tussen boer en burger is nu meer dan ooit aan de orde. In dat kader heeft Dutch Food Week het initiatief genomen om met ingang van de editie 2022 (8 t/m 15 oktober) elke provincie te vragen om drie mensen te decoreren die zich het afgelopen jaar in de versterking van de band tussen boer en burger onderscheiden hebben.

De uitreiking van die onderscheiding vindt plaats op vrijdag 14 oktober. Elke provincie kan aan deze opzet deelnemen om mensen een Waarde-Ring toe te kennen die een positieve rol hebben gespeeld in het versterken van de band tussen boer en burger in hun provincie. Dat hebben ze gedaan vanuit hun rol als boer/tuinder/teler/visser, als belangenbehartiger, als producent, als verwerker, als retailer, bestuurder, etc.
Een aantal organisaties/overheden kent al onderscheidingen die een raakvlak hebben met het doel van Dutch Food Week. Het bestuur heeft, gesteund door het Ministerie van LNV, toch gemeend een landelijk initiatief in het leven te moeten roepen. Dat is de Waarde-Ring geworden.

Locatie

Locatie
Elke Provincie in Nederland

Details

Naam event
Uitreiking Waarde-Ring 2022
Datum
vr 14 oktober 2022
Locatie
Elke Provincie in Nederland
Doelgroep
Consumenten, Kinderen, Professionals, Studenten
Toegang
vrij

Aan agenda toevoegen

Dutch Food Week

Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Tijdens Dutch Food Week, dit jaar van 9 t/m 16 oktober, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten iedereen zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.