Tijdens de Dutch Feed Week KickStartShow 2022 heeft een business panel de inzendingen beoordeeld en de prijzen uitgereikt aan de foodhelden van de toekomst. De eerste prijs ging naar Bakkie Bruis van HAS-student Pablo Schultz. De missie van Bakkie Bruis? Mensen een nieuwe manier van koffiedrinken laten ervaren met koffie-frisdrank

HAS-student Pablo Schultz ging met een mooie prijs naar huis: een geldbedrag van 2.500 euro, een jaar lang werken op een flexwerkplek in Jamfabriek, 1,5 uur sparren met één van de panelleden en een interview in de studio van FoodBusiness. De tweede prijs ging naar Ferver van oud-HAS’er Cato Pierau met een reeks smaakmakende sauzen. Plek drie werd bemachtigd door Banana Peely Bread van InHolland-studenten Cindy Kwako en Sacha Kuipers met het ontwikkelen van innovatief en duurzaam bananenbrood. De aanmoedigingsprijs ging naar Bitez van Bernadette Conrads met haar chips gemaakt van champignonrestromen.

Steeds meer studenten starten al met een eigen onderneming terwijl ze nog in de schoolbanken zitten. Dutch Food Week wil dit ondernemerschap stimuleren door jonge voedseltalenten een podium te geven bij de jaarlijkse KickStartShow. Het initiatief is bedoeld voor ondernemers die groen onderwijs volgen of hebben gevolgd. In totaal deden dit jaar 7 pitchers mee aan de KickStartShow 2022. De overige drie deelnemers waren:

Vita (HAS): smaakvolle en gezonde groentesauzen voor kinderen geproduceerd van verspilde groenten.

World Food Producers (HAS): via korte video’s grote voedselvraagstukken laten zien in combinatie met innovatieve oplossingen die er wereldwijd al zijn.

Zologisch!: gezonde siropen van fruit en kruiden van Nederlandse bodem wat bijdraagt aan de gezondheid.

Pitchen voor een businesspanel
De inzendingen voor de KickStartShow werden beoordeeld door een business panel met bijzondere ondernemers en experts uit de agrifoodwereld. Christy van Beek (Bayer Crop Science), Jannie Glastra van Loon (Albert Heijn), Roel Schutten (AgriFood Capital), Mike Vermeer (Cosun) en Leo van Schijndel (Bossche Investeringsfonds) namen plaats in de jury.

Jamfabriek in ‘s-Hertogenbosch
De KickStartShow 2022 vond deze editie plaats in de Jamfabriek in ’s-Hertogenbosch: de thuisbasis van de food community. Op deze locatie zijn grote en kleine agri/foodondernemers actief, wat zorgt voor een inspirerende werkomgeving op een centrale plek in Brabant. 

Kansrijk podium
Een van de panelleden was Roel Schutten, directeur AgriFood Capital. Roel: “In Nederland zijn er veel innovatieve ondernemers die met passie werken om de productie en consumptie van ons voedsel gezonder en duurzamer te maken. Bijzondere mensen die we graag ondersteunen en in de schijnwerpers zetten. De Dutch Food Week KickStartShow is voor hen een kansrijk podium en springplank tegelijk waar ik graag mijn bijdrage aan lever.”

Dutch Food Week

Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Tijdens Dutch Food Week, dit jaar van 9 t/m 16 oktober, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten iedereen zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.