Ruim achthonderdvijftig tafels gevuld met wortelblokken, substraat en frambozenstekken schuiven volledig automatisch door de meterslange semi-klimaatcel. De tafels bewegen op zo’n manier over vier lagen dat de scheuten precies genoeg belicht worden en weer op tijd bij de snijders zijn. “Wat we hier op 1 hectare verticaal telen vervangt 240 hectare horizontaal telen. De toekomst van een duurzaam voedselsysteem is meerlaags”, stelt ondernemer Peter van der Avoird. Indoor Farming Nederland bezoekt Van der Avoird Trayplant in het Brabantse Molenschot. Het bedrijf is gespecialiseerd in het opkweken van frambozen- en aardbeienplanten. Bij de vermeerderaar verlaten jaarlijks vijfentwintig miljoen frambozenplanten, acht miljoen aardbeienplanten en anderhalf miljoen long canes het bedrijf, op weg naar telers over de hele wereld. Het bedrijf is dit jaar genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs.

Minimale impact
Een ambitie, een gezonde dosis lef en vakmanschap komen hier samen. Van der Avoird streeft naar een gezond bedrijf met een minimale impact op het milieu. Een hybride teeltsysteem waar deels verticaal semi-gesloten en deels in de kas geteeld wordt, draagt daar sterk aan bij. Deze hybride manier van telen maakt dat er op een veel kleiner oppervlak, sneller en duurzamer geteeld kan worden.

Imagro

Imagro ontwikkelt en realiseert ideeën en oplossingen die de kennis, houding of het gedrag van jouw doelgroep in de gewenste richting sturen. Dat is wat het hart van onze communicatieadviseurs, projectmanagers en creatievelingen sneller doet kloppen. Denk aan een passende strategie, scherpe visie, nieuw verdienmodel, uitdagende marketing- en communicatieaanpak, creatief concept, online marketing, merkwaardige designs en activatie. Als het maar impact heeft! Imagro werkt niet vóór maar mét klanten, die actief zijn in de agrifood en leefomgeving. Samen met allerlei bijzondere organisaties werken we aan nieuwe perspectieven voor een duurzamere, mooiere en aangenamere leefomgeving. Denk aan grotere corporate organisaties, mkb-bedrijven, ngo 's, non-profit organisaties, onderwijsinstellingen, onderzoeksbedrijven en hogere en lagere (semi)-overheden. Daar zijn we keitrots op.