Ontdek het boerenleven op de Campina Open Boerderijdagen
Boerenfamilies laten zien hoe zij bijdragen aan een duurzame toekomst

Op vrijdag 19 en maandag 29 mei vinden de Campina Open Boerderijdagen plaats. Circa 75 boerderijen door heel Nederland zijn dan geopend voor publiek, de toegang is gratis. Aan de hand van speelse en educatieve activiteiten laten boeren zien waar Campina-producten vandaan komen en hoe ze met hun bedrijf bijdragen aan een duurzame toekomst.

 Het is de zestiende keer dat boerenfamilies door het hele land hun erf openstellen voor publiek. De Campina Open Boerderijdagen bieden iedereen een kans om kennis te maken met het boerenleven. Er zijn verschillende leuke en educatieve activiteiten te doen voor jong en oud, zoals een boerderijrondleiding, windmolen vouwen, blind proeven, schminken en boerderijbingo.

Een duurzame toekomst
Campina wil met voedzame producten zoals yoghurt, melk en kwark bijdragen aan een sterke start van de dag én aan een duurzamere wereld. Zo worden alle Campina-producten geproduceerd met groene stroom die is opgewekt op het boerenerf. Ook spannen Campina-boeren zich in voor biodiversiteit op en rondom het erf, bijvoorbeeld door de aanleg van kruidenrijk grasland. De deelnemende boeren vertellen op de Open Boerderijdagen meer over het reilen en zeilen op de boerderij en wat zij doen op het gebied van duurzaamheid.

 Deelnemende boerderijen
De deelnemende boerderijen zijn op vrijdag 19 mei (de dag na Hemelvaartsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.

Locatie

Locatie
Op 76 locaties in Nederland

Details

Naam event
Campina Boerderijdagen
Datum
vr 19 mei 2023
Locatie
Op 76 locaties in Nederland
Thema
De toekomst van ons voedsel, Jong ondernemerschap, De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen

Aan agenda toevoegen

Dutch Food Week

Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Tijdens Dutch Food Week, dit jaar van 9 t/m 16 oktober, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten iedereen zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.