Gelderland opent Dutch Food Week in 2023

De Provincie Gelderland is in 2023 de gastprovincie op 6 oktober voor de opening van de nationale week van ons eten, de Dutch Food Week. Dat maakten gedeputeerde Peter Drenth en Dutch Food Week-voorzitter Dirk Duijzer dinsdagavond bekend tijdens een diner in restaurant DeZusters in Maarssen.

De opening van Dutch Food Week (7 t/m 14 oktober) vindt plaats op vrijdagmiddag 6 oktober in de provinciehoofdstad Arnhem. Behalve een bijeenkomst voor genodigden is er die middag ook een markt voor het publiek waar boeren, tuinders, telers en vissers hun producten bespreken, laten proeven, verkopen en soms zelfs weggeven.

De Provincie Gelderland is daarmee de nieuwste lead partner van Dutch Food Week. Dat betekent dat de provincie ook activiteiten rond ons eten tijdens de week van 7 t/m 14 oktober stimuleert. Niet verwonderlijk want Gelderland is een van de toonaangevende landbouwprovincies in Nederland. Dat past goed in het streven van Dutch Food Week om de band tussen boer en burger te versterken.

Weet wat je eet
Tijdens het diner, waar onder andere voormalig LNV-minister Gerda Verburg sprak, werd ook het nieuwe thema van Dutch Food Week bekendgemaakt: ‘weet wat je eet’. De organisatie van de landelijke week van ons eten streeft ernaar om Nederlanders zich meer bewust te laten zijn van de waarde van ons eten. In economisch opzicht, in relatie tot onze gezondheid en als middel om de sociale contacten te versterken.

Dutch Food Week

Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Tijdens Dutch Food Week, dit jaar van 9 t/m 16 oktober, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten iedereen zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.