Fietsen voor mijn Eten
Almkerk, Noord-Brabant
Volgend 8 resultaten
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
27 volgers
-
Farming Biz
Als boerendochter is het mijn missie om honderdduizenden inwoners een boerderij te laten beleven op locatie of online. Daarvoor help ik boerinnen met hun online zichtbaarheid in media met vloggen, trainingen en online interviewserie. #Boerinvertelt is een serie van interactieve interviews waarin boerinnen vertellen en laten zien hoe zij boeren. De live-uitzendingen staan op facebook en youtube. Hartelijke groeten en eet, drink en recreëer (h)eerlijk op een boerderij, Jacoline Peek-Hamoen Je kunt mij volgen via: https://sparklingbiz.nl/beleefboerderij/ https://www.facebook.com/farmingbiznl https://www.instagram.com/farmingbiz https://twitter.com/JacolinePeek linkedin https://www.linkedin.com/in/jacolinepeek email farming@sparklingbiz.nl
5 volgers
-
'n Bietje gezond
Petra Wevers is als groene coach met haar bedrijf KrachtigBuiten, betrokken bij vele sociale en duurzame projecten waarbij gezond opgroeien voor kinderen centraal staat en Leontine Ouwerling is als voedingsdeskundige met haar bedrijf OpjeBordje actief in het begeleiden van kinderen en gezinnen bij leefstijl en gezonde keuzes, waarbij voeding veelal leidt tot een betere gezondheid en het verdwijnen van klachten. Samen hebben zij de krachten gebundeld en " 'n Bietje Gezond" opgericht met als gezamenlijke missie kinderen te leren over de waarde en het belang van gezonde voeding en gezond opgroeien. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd meer te weten komen over gezonde voeding en leefstijl, zodat ze leren om ook op latere leeftijd gezonde en duurzame keuzes te maken. Door de kinderen uit de klas te halen en in aanraking te brengen met de natuur, de boer en de kwekers, ervaren kinderen waar gezonde voeding vandaan komt en wat ervoor nodig is om het te laten groeien, te oogsten en uiteindelijk als maaltijd op je bord te krijgen. Bietje Gezond is de motor achter vele projecten en evenementen. Een van de projecten is "n Bietje Gezond op Waterpoortgrond;" een voedsel educatie project wat georganiseerd wordt voor basisschoolkinderen in Waterpoort gebied. Een pure boerderij beleving bij lokale boeren waar kinderen leren waar het voedsel vandaan komt, wat gezonde voeding inhoudt en waarbij ze zelf aan de slag gaan met het bereiden van verse producten aan de hand van hun eigen gemaakte recepten. Met als eindresultaat een prachtig kinderkookboek en een gezond kindermenu in lokale restaurants. 12 scholen uit 3 provincies binnen Waterpoort gebied doen hieraan mee komend schooljaar. "'n Bietje Gezond de Polder rond," heeft het Bietje Gezond team voor de 2e keer dit jaar georganiseerd binnen de gemeente Moerdijk. Gezinnen fietsen de polders rond langs boerderij winkels, kopen lokale produkten aan de hand van een boodschappenlijst en ontvangen een recept waarmee ze aan het eind van de dag een gezond gerecht klaar maken. Onderweg valt er van alles te beleven en te leren voor kinderen.
10 volgers
-
Boer in de Klas
Boeren hebben een verhaal Boeren produceren voedsel en brengen daarbij mens, dier en natuur samen. Dat verhaal willen ze graag vertellen aan alle basisschool kinderen in Nederland. Ze willen laten zien hoe aardappels groeien, hoe groot een kalfje is bij de geboorte en wat je kunt leren over de gezondheid van een kip, door te kijken naar het ei. De boerderij komt naar school Voor veel scholen is het niet haalbaar om een bezoek te brengen aan de boerderij. Daarom brengt ‘Boer in de Klas’ de boerderij naar school. Een groot netwerk van enthousiaste boeren en boerinnen door heel Nederland komen graag naar school. In een 1,5 uur durende gastles vertellen ze graag over hun werkzaamheden op en rond de boerderij. De kinderen mogen kijken, ruiken, proeven en voelen aan het werk en leven op de boerderij, zonder daarvoor het schoolterrein te hoeven verlaten. Onze boeren zijn o.a. werkzaam in de sectoren zoals akkerbouw, fruitteelt en veehouderij.
2 volgers
-
Dutch Food Week Altena
Na het succes van Dutch Food Week Altena in 2021 en 2022, organiseren we het, met veel plezier, wederom in 2023. Want ook jij wil toch proeven, ruiken en voelen waar jouw maaltijd van morgen vandaan komt? Gewoon lokaal, bij jou uit Altena. Tijdens deze editie van de Dutch Food Week Altena kun je weer tal van boeiende activiteiten bezoeken. Denk aan rondleidingen, workshops, proeverijen, masterclasses, lezingen, fiets- en wandeltochten én excursies. Neem een kijkje onder de kop activiteiten voor alles wat er tussen 7 en 14 oktober in Altena te beleven is. Ontdek waar jouw maaltijd van morgen vandaan komt. Gezond, duurzaam geteeld en geproduceerd, zonder verspilling. Wil je alle informatie over de Dutch Food Week Altena lezen? Klik dan hieronder op een van de berichten of kijk op de website van de gemeente Altena voor het complete programma dat de deelnemers van Dutch Food Week Altena hebben gemaakt voor de Maaltijd van Morgen.
13 volgers
-
Gemeente Altena
Op 1 januari 2019 is de gemeente Altena ontstaan door een fusie van de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Qua oppervlakte zijn we één van de grootste gemeente van Noord-Brabant. Gemeente Altena heeft 21 kernen waarin ruim 56.000 mensen wonen en werken. We zijn bij uitstek een groene gemeente waar landbouw en natuur elkaar afwisselen. Maar, vergis je niet, in Altena ligt ook één van de grootste (reparatie)binnenhavens van Europa, is transport een belangrijke bedrijfstak en met het prachtige natuurgebied de Biesbosch en vestingstad Woudrichem zijn we ook voor de toerist een aangename gemeente. De gemeente Altena zit vol ambitie! Programma circulair voedselsysteem Een bord met gezond eten, uit Altena, duurzaam geteeld en geproduceerd, zonder verspilling. Zo ziet het voedselsysteem in Altena er in 2046 uit. Hier werken we met veel verschillende partijen aan, vanuit onderwijs, ondernemers, organisaties én overheid. Het programma circulair voedselsysteem is een samenwerkingsprogramma. Met concrete acties werken meerdere partijen aan de maaltijd van morgen: gezond, lokaal en duurzaam. Dat is de kracht van Altena! Lees meer over het programma circulair voedselsysteem.
7 volgers
-
Vleesboerderij 'd Ulven
Bij Vleesboerderij 'd Ulven kunt u terecht voor heerlijk kalfsvlees en eieren. Komt u tijdens Dutch Food Week ook op onze boerderij kijken? Onze boerderijwinkel zal deze week extra geopend zijn op: Vrijdag 14 oktober van 13.00 tot 17.00 uur zaterdag 15 oktober van 09.00 uur tot 16.00 uur
1 volger